|
żywienie |
| Autor |
Wiadomość |
arleta
leta
|
Wysłany: 2007-05-11, 21:20 żywienie
|
|
|
| moja sunia Simba ma już pół roku. jest na karmie belcando junior i dodatkowo dostaje ciepły makaron z kurczakiem. czy takie odżywianie jest ok? |
|
|
|
 |
Ania
Administrator Ania 
|
Wysłany: 2007-05-12, 16:11
|
|
|
Witam
Trudno mi odpowiedzeć na to pytanie, jak nie widzę suni.
Najlepiej żeby zobaczył ją kontrolnie lekarz weterynarii, czy przypadkiem nie ma krzywicy np. z braku mikroelementów, bowiem połączenie w złych proporcjach karmy gotowej suchej z jedzeniem przygotowanym gotowanym może te proporcje zaburzyć.
Wszystko też zależy od tego jakiej masy jest sunia, jakiej aktywności, i ile jakiej karmy dostaje.
Pozdrawiam |
_________________ Ania |
|
|
|
 |
Gosia
Gość
|
Wysłany: 2007-12-03, 19:54 dot. żywienia akit
|
|
|
Aniu.. mnie hodowca od którego brałam akitę powiedział, że swoje akity karmi wyłącznie suchą karmą - nic im nie dolega - mają badania na stawy biodrowe i łokciowe i wyniki idealne. Weterynarz u któego konsultowałam również to żywienie powiedział, że WYSTARCZA SUCHA KARMA, BO ZA DUŻO MIKROELEMENTÓW MOŻE SIĘ ODKŁADAĆ W STAWACH CO GROZI DYSPLAZJĄ. Poinformowałam go, że niektórzy hodowcy : dają jajka, ryby, mięso, olewo, algolith itp... wiesz co mi powiedział: lepiej jak pies jest niedożywiony niż ma za dużo podawanych witamin bo właśnie odkładają się w stawach co nie jest dobre. Powiedział, ze wszelkie sumpementy na sierść: czy to olewo, czy algolith czy zwykłe żółtko można dawać ale on to poleca gdy coś się dzieje niedobrego z sierścią.
Z treści Twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś chyba weterynarzem, bo napisałaś, że musiałabyś psa obejrzeć. Prosze więc o Twoje zdanie na ten temat, jeśli nie jesteś lekarzem weterynarii to może powiesz mi do jakiego weta chodzicie? |
|
|
|
 |
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|