PORTAL - AKITA INU
ForumChatPomocSzukajUżytkownicyGrupyStatystykiAlbumDownload

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarcie FORUM i nie tylko AKITA INU z Bielska-Białej
Autor Wiadomość
adacom 
Administrator
Administrator

Wysłany: 2006-09-06, 18:22    Otwarcie FORUM i nie tylko AKITA INU z Bielska-Białej

Otwieramy dla Was wpólne FORUM dyskusyjne miłośników rasy AKITA-INU.

Możecie Państwo zamieszczać tu swoje opinie o wystawach, podzielić się z innymi
doświadczeniami ze swoich hodowli, zamieszczać zdjęcia swoich ulubieńców.

Oczekujemy na Wasze propozycje.

Zapraszamy !!!
Anna, Adam

leszek.iza@interia.pl
Gość
Wysłany: 2006-09-15, 13:56    co robić

mamy akitkę 3 letnia jest słodka czeka na pana :oops: :oops:

Ania 
Administrator
Ania

Wysłany: 2006-09-17, 14:28    Re: co robić

leszek.iza@interia.pl napisał/a:
mamy akitkę 3 letnia jest słodka czeka na pana :oops: :oops:

Witamy serdecznie na naszym akitkowym forum.

Nasz piesek Kofuku Halne Wzgórze ( i tu będę nieskromna), zapowiada się na super psa, mam na mysli nie tylko jego pierwsze sukcesy wystawowe, ale też jego pochodzenie tzn. hodowczyni była w Hiszpanii na kryciu,z tego właśnie krycia jest nasz Kofuczek.

Jego tatuś YUU GO SHUN'YOU KENSHA jest przepięknym przedstawicielem tej rasy. Kofuku jest bardzo do niego podobny.

Mama naszego pieska to też śliczna MŁ.CHPL CHPL SAYONARA Halne Wzgórze. To było doskonałe krycie, gdyż powstały bardzo piękne akity.

Kofuku jest jeszcze młodzieżą, ale już od wiosny nast. roku będzie mógł zapraszać do siebie panny. My w jego imieniu również serdecznie zapraszamy.

Pozdrawiamy Anna i Adam.

Agappe 

Wysłany: 2006-09-22, 01:16    

Witam :)

uważam, że to świetny pomysł utworzenia takiego akiciego forum!!! też sie nad tym zastanawiałam jak zobaczyłam : http://www.club-chow.pl/ <ale nie mam zielonego pojęcia o mechanizmie działa forum :/ >

Tylko reklamy potrzeba więcej!!!!! BO jak na razie chyba najbardziej popularna wśród akitomaniaków jest dogomania..

GRATULUJE pomysłu!! :)) i oczywiscie osiągnieć Waszych czworonogów :)))

Daria & Anata - Zw.Świata 2006 !!!

Adam 

Wysłany: 2006-09-22, 21:11    

:mrgreen: WOW, nareszcie jest ODWAŻNA PANI która dostrzegła potencjał medialny na tym Forum i odważyła się zarejestrować, BRAWO i DZIEKUJĘ, może wreszcie coś sie ruszy , hehe.

Zachęcam do tworzenia na tym forum swoich albumów zdjęć, można sie przecież pochwalic swoimi akitkami, my też chętnie pooglądamy.

Jeżeli bedą jakieś problemy techniczne lub merytoryczne prosze o info.

Ania 
Administrator
Ania

Wysłany: 2006-09-22, 21:40    

Witaj Agappe

Bardzo mi miło, że odwiedziłaś moją stronkę, cieszę się,że podoba Ci się pomysł akitkowego forum.

Mam nadzieję,że to forum zacznie "żyć", jak na razie mało osób o nim wie i słusznie zauważyłaś że przydałaby się reklama.

Dziękuję za gratulacje dotyczące sukcesów wystawowych moich akitek, są jeszcze młode i jest to początek ich drogi wystawowej, mam jednak nadzieję, że będą tak utytułowane jak Twoja Anatka i tu pozwolę sobie również Tobie pogratulować sukcesów.

Agappe, rewelacyjny jest pomysł dodania na naszej stronie linku do wyników wystaw brawo :lol:

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzania forum.
Anna

sylwekw

Wysłany: 2006-10-09, 13:55    trudności techniczne

Witam serdecznie.

Mamy akitę (8 miesięczną obecnie). tez chcemy sie tu zapisac ale ....

no właśnie pozwolę sobie zacząć od zgłoszenia trudności technicznych.

Niestety pomysł umieszczenia Forum w oknie jako ramka na stronie jest chybiony. Bardzo trudno się porusza po takim forum, trzeba co i rusz na zmianę wahlować dwoma paskami przesuwu - raz od okna raz od Forum. Bardzo zniechęca to do korzystania z Forum.

Adam 

Wysłany: 2006-10-09, 22:18    

Witaj SYLWKU !!!

Miło nam że trafiłeś na nasz portal o AKITACH.

Na razie się to wszystko powolutku rozkręca ale myślę że jak znajdę trochę czasu
to zmienimy trochę grafikę żeby było bardziej "akitowo" i żeby było milej.

Jeżeli chodzi o problemy techniczne to nie jest tak źle.
Na głównej stronie www.akity-inu.pl jest "menu" po lewej stronie
i tam jest wejście na portal w pełnoekranowym wymiarze.

To okienko jest jakby "kuszeniem gości" na forum bo całkiem możliwe że byś go nie
zauważył gdyby nie to okienko, hehe.

Są tu duże możliwości przedstawienia swojego pupila ( np. dodanie swojej gallerii
zdjęć swojego pieska lub z wystawy) czy rozpoczęcie jakiegoś nowego tematu
który Cię interesuje.

A więc "do roboty". Ten portal jest do Twojej dyspozycji.

Pozdrawiam

Luci

Wysłany: 2007-02-11, 18:32    

Witam wszystkich!
Chciałabym się dołączyć do rozmów tu prowadzonych.Jesteśmy z mężem szczęśliwymi właścicielami 22-miesięcznego Akai Okami (z hodowli Halne Wzgórze po Kadhabrze).Z właścicielką forum poznalismy się na wystawie w Chojnicach(2006).Przesympatyczna osoba z super psiakami.
Nie chwaląc się nasz pupil wygrał w ubiegłym roku Grudziądz, Chojnice i Sopot. Byliśmy także w Poznaniu na Światowj i w Koszalinie. Piszę o tym nie po to aby się chwalić,tylko powiedzić,że mamy ogląd sytuacji co do organizacji wystaw.Chcę wam w tym momencie opowiedzieć o Wystawie Walentynkowej w Bydgoszczy z której właśnie wrócilismy.To był jakis koszmar!!!Wystawę zorganizowano na stadionie Zawiszy w tunelu lekkoatletycznym.Myślelismy,że pomylilismy miejsca,ponieważ poczulismy się jak na ztłoczonym peronie kolejowym dworca -rodem z głębokiej komuny. Maleńkie ringi, brak miejsca na czekanie z psami na swoją kolej, nie wspominając o zwykłym oglądaniu. Psy zestresowane żeby nie powiedzieć ogłupiałe(dla kogo te wystawy !?). Jeżeli dla hodowców to niech sędziowie jeżdżą bezposrednio do hodowli- tak będzie bardziej humanitarnie.Naszym zdaniem jest to bezlitosne wyciąganie pieniędzy w zamian za stres psów i ludzi.Zanim dotarliśmy do swojego ringu nasz ogłupiały pies został prawie napadnięty przez nie mniej ogłupiałe okazy różnych ras.Do tego zdziwienie sędziego,że pies jest mało pewny siebie ,bo ma opuszczony ogon .Hahaha! Jesteśmy bardzo zdegustoni.Myślę,że znajdzie sie ktoś kto był w tym "uroczym" miejscu i dorzuci opinię na ten temat."Szare żuczki", takie jak my tracą ochotę na tego typu imprezy.Może byłoby lepiej gdyby jeżdzili tam tylko hodowcy-będzie mniejszy tłok?A przecież to między innymi my finansujemy ze swoich składek i wpisowego takie wystawy.Marzy nam się wystawa w warunkach zimowych na świeżym powietrzu na śniegu.Wtedy dopiero psy ras pierwornych poczułyby sie komfortowo-a chyba o to tu chodzi.
Pozdrawiamy wszystkich akiciarzy.
Luci
P.S.
Więcej nie będę tak długo pisać ,ale musiałam dać upust naszej frustracji.

Ania 
Administrator
Ania

Wysłany: 2007-02-11, 22:06    Wystawa Bydgoszcz

Witaj Luci :-)

Miło mi powitać nowego użytkownika naszego forum, mam nadzieję, że będziesz Luci stałym gościem.
Bardzo mi też miło usłyszeć a raczej przeczytać tyle dobrego o sobie, i o swoich akitkach.
:mrgreen:
Mile wspominam spotkanie z Państwem w Chojnicach, jesteście bardzo sympatycznymi właścicielami pięknego akity.
A co do Akai Okami, gratuluję sukcesów.
Proszę się nie zrażać po jednej źle zorganizowanej wystawie. To co Luci opisujesz, w naszej polskiej rzeczywistości zdarza się niestety często. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i wyrozumiałość, choć to bardzo trudne.
My np. nie pojechaliśmy na parę wystaw w ubiegłym roku, mimo zgłoszenia i opłacenia, częściowo z naszego powodu ( np.linienie, czy cieczka ), a częściowo z winy oganizatora wystawy.
Naszej parze brakowało po jednym zw.mł. aby miały championa mł., tak się złożyło że ostatnią wystawą były Kielce, a po sprawdzeniu obsady sędziowskiej, zdecydowaliśmy się jechać, ponieważ, żaden z sędziów sie nie powtarzał i mieli to być sędziowie zagraniczni. Tuż przed wystawą organizatorzy zmienili obsadę, i akity sędziował sędzia, od którego już mieliśmy ocenę, świetną, zresztą.Bez sensu było jechać, darowaliśmy sobie, bo ta ocena nic by nam nie dała.
I też mieliśmy chwilę zwątpienia, delikatnie mówiąc, po co nam te wystawy, nerwy itd.
W takim momencie jak już nam tak ręce opadają do samej ziemi, przypominamy sobie wystawę w której uczestniczyliśmy w ub. roku w Nowym Targu. REWELACJA POD WZGLĘDEM ORGANIZACJI - WSZEM I WOBEC POLECAM TAM WYSTAWIAĆ PSY.
Po pierwsze organizatorzy mają kontakt z wystawcą przed wystawą za pomocą wszelkich dostepnych komunikatorów NON STOP. O wszystko można się zapytać, potwierdzić zgłoszenie, a nawet po prostu mile pogadać za pomocą gg, czy innych.
Tego życzę wszystkim oddziałom związkowym, bo jest problemem chociażby się dodzwonić tel.
Po drugie wystawa jest organizowana na terenie lotniska, a co za tym idze to są duże idealnie gładkie ringi ( dla mnie to ma znaczenie, bo mam problem z bieganiem, jestem po wypadku smochodowym), bez dołów i górek, gdzie sobie można nieopatrznie źle ustawić psa.
Po trzecie PARKINGI są bezpłatne, mało tego można podjechać autem pod sam ring, rewelacja, szczególnie dla wystawców którzy wystawiają małe rasy i potrzebuja całą masę sprzętu. Czyli odpada dźwiganie,krzesełek itp.
Słowem obszerny teren, super przygotowany, dodatkową atrakcją były przyśpiewki góralskie.
Tam naprawdę odpoczęliśmy, ta wystawa była przyjemnością, a nie udręką i szarpaniną, z natężoną uwaga, żeby ktoś kogoś nie zjadł.
Luci to taki rodzynek ten Nowy Targ.
Jeszcze w tym sezonie nigdzie nie byliśmy, bo przez tą zwariowaną pogodę, nasze akitki zaczęły linieć, ale powoli przymierzamy się do wystaw.
Ciekawe co nas spotka w tym roku, oby jak najmniej przykrych niespodzianek, czego sobie i wszystkim wystawcom życzę.

almaju 
AKITA Almaju FCI

Wysłany: 2007-03-26, 17:18    

Witamy serdecznie na forum AKITA INU :-D

Chcemy dołączyć do Waszego grona i opowiedzić troche o naszej
hodowli AKITA - INU "ALMAJU" FCI Česká republika.

Przedstawiamy kilka naszy fotek w albumie
http://www.akity-inu.pl/P....php?user_id=26

A teraz po naszemu, hehe :lol:

Zdravím chovatele akit, dívala jsem se na vaše stránky a tak se Vám chci představit. Jsme jedni z nejstarších chovatelů akit v České republice od roku 1999.

Máme teď zrovna štěňátka po opakovaném krytí z naším importovaným psem z
Japonska Eikou Go Tezuka Kensha x I-Sakura Almaju. Už jsme měli stejný vrh K a L
můžete se podívat na naše www.akita-almaju.cz

Mám ještě jednoho nádherného pejska podobného Eikovi. Bude očipovaný, a
vybavený zahraničním pasem i zahraničním průkazem původu.
Bude to nádherný výstavní pes, kdyby jste věděl o někom, kdo schání pejska s
těmito předpoklady, prosím pošlete tento inzerát dále. Děkuji . A posílám
pár fotek pejsků z minulých vrhů a i současných štěňat.

Hodně pozdravů Eva Jůzová

sylwekw

Wysłany: 2007-07-10, 11:27    Powrot

Witam raz jeszcze trafiłem na to Forum i już miałem napisać, że jak to mozliwe, ze do tej pory nie znalazłem go w Necie a tymczasem patrzę a tu jest mój post z października 2006. Zatem jak to sie stało że tu nie wracałem ... nie wiem. Ale teraz chyba juz będę.

Poczytam co od tamtej pory się tu pojawiło i może zacznę się udzielać.

Odpowiedz do tematu